Programmeren voor kinderen

Waarom leren programmeren?

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: “Kinderen moeten leren programmeren.” en “Programmeren is de toekomst.”

In de toekomst zullen we steeds vaker met programmeren in aanraking komen. Er gaan steeds meer processen via de computer.
En dan is het natuurlijk handig als je hier wat vanaf weet. Dat je weet hoe een computerprogramma ongeveer in elkaar zit.

En denk je dat je programmeur wilt worden? Dan is het natuurlijk helemaal handig om al jong de beginselen van programmeren te leren. Ook Mark Zuckerberg en Bill Gates begonnen al jong 🙂Maar ook als je geen programmeur wordt is de kans groot dat je met programmeurs in aanraking komt bij je werk.

Wat je leert bij programmeren is om logisch te denken. Dat is eigenlijk de basis.

STEVE JOBS ZEI HET AL: “IK DENK DAT IEDEREEN IN DIT LAND MOET LEREN HOE JE EEN COMPUTER MOET PROGRAMMEREN, OMDAT HET JE LEERT HOE JE MOET DENKEN.”

De leukste lessen SCRATCH bij ons!

 

We proberen de lessen aantrekkelijk te maken doordat je al in de tweede les je eigen spel gaat maken. Dus je ziet gelijk resultaat. En dat is natuurlijk hartstikke leuk!!! En dat gezellig op vrijdagmiddag na school.

 * Leuke lessen onder begeleiding van een docent. Je bent gezellig met andere leeftijdsgenootjes en kan zien wat de anderen doen.

* Toegang tot het inloggedeelte van de website voor programmeurs en helpen en begeleiden wij je om te leren hoe je bijvoorbeeld een spel kunt maken.

* Een werkboek. Hierin staan veel afbeeldingen en kan je stap voor stap volgen wat je moet doen. Hiermee kan je dus thuis ook verder aan de slag als je wilt.

* Een certificaat na afloop van de cursus

 Er is in principe geen huiswerk. Maar je mag natuurlijk thuis altijd verder werken aan je spellen als je wilt. Je kan thuis inloggen in het programma van Scratch en zo kan je bij het programmeren wat je in de cursus hebt gedaan.

Wat is Scratch?

Scratch is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Het ziet er aantrekkelijk uit met de blokken in verschillende kleuren. Het doet daarom wel wat aan lego denken. Je leert de blokken in de goede volgorde te zetten. Je moet daarom echt leren denken als een programmeur: “waarom zet ik dit blok eerst en daarna dat blok.”

Daarom leer je hiermee echt programmeren. Je kan er verschillende leuke games mee maken, en dat motiveert natuurlijk. Het is erg leuk om te zien dat je je eigen game hebt gemaakt.

Als je eenmaal Scratch hebt geleerd, zal het daarna veel gemakkelijker zijn om een andere computertaal te leren.
Je kent nu de basis, een aantal termen, en begrijpt hoe een programmeertaal in elkaar zit.

SCRATCH IS DAAROM DE IDEALE EERSTE STAP OM TE LEREN PROGRAMMEREN.

En kan je Scratch, dan kan je daarna vrij eenvoudig ook andere programmeertalen te leren.

 


Kan ik programmeren en typen leren op dezelfde dag?

Ja dat kan! De meeste kinderen komen gelijk uit school en hebben dan eerst de les programmeren en na een pauze gaan ze door met de type cursus. Voor ouders is het fijn dat hun kind tot 17:40 "onder de pannen"  is met zinvol leren.UIteraard mogen ze hier wat eten en drinken in hun pauze. Ook op vrijdagmiddag na school organiseren we nu programmeerlessen! Voor kinderen van groep 5 en hoger

Leren programmeren kan al op vrij jonge leeftijd. Maar al bestaat Scratch uit gekleurde blokken, er staan wel tekst en getallen in. Daarom is het dus nodig dat kinderen die Scratch willen leren kunnen lezen. Dat is dan ook de reden dat we de cursus aanbieden aan kinderen vanaf plm. 8 jaar.

KAN JE LEZEN? DAN KAN JE MEEDOEN AAN DE SCRATCH-CURSUS!