werkwijze

 

Op een leuke manier, in een kleine groep leer je typen. Er is elke week les, behalve in de vakanties. Zo kan ik goed in de gaten houden dat het typen goed wordt aangeleerd. Dus met de goede vingers typen, niet kijken en een goede zithouding. Want eenmaal fout aangeleerd is het heel moeilijk weer te corrigeren.

 

Ook maken we de lessen leuk, met spelletjes, uitdagingen, etc.  Want het is voor iedereen leuker als kinderen er plezier in hebben. 

 

De typecursus van Gigakids is speciaal voor kinderen van 9 tot 13 jaar. Dus geen saaie brieven en facturen, maar leuke teksten.

 

We werken via het internet. Dus je krijgt een code waarmee je bij de cursus komt. Dit gaat heel simpel. Als je typt wordt bijgehouden hoe snel je typt en hoeveel fouten je maakt.  

 

Bij het programma gebruiken we ook typespelletjes.  Die zijn aangepast aan de lesstof. Zo kan na les 1 een spel worden gespeeld met alleen de letters die tot dan toe zijn geleerd.

 

Thuis oefen je online, het liefst een kwartiertje per dag, en tijdens de les let ik op je houding en we behandelen een nieuw onderdeel. 

Na 12 lessen krijg je de 13e week een examen. Als je goed hebt geoefend kan je 100 aanslagen per minuut typen! Je mag maximaal 2% fouten maken. Op het diploma komt het aantal aanslagen per minuut dat is gehaald te staan. Een officieel erkend typediploma bestaat in Nederland niet.