werkwijze

 

Op een leuke manier, in een kleine groep leer je typen, programmeren of office vaardigheden. Er is elke week klassikaal les, behalve in de vakanties. Zo kunnen wij je goed in de gaten houden dat het typen goed wordt aangeleerd. Dus met de goede vingers typen, niet kijken en een goede zithouding. Want eenmaal fout aangeleerd is het heel moeilijk weer te corrigeren.

 

Ook maken we de lessen leuk, met spelletjes, uitdagingen, etc.  Want het is voor iedereen leuker als kinderen er plezier in hebben. 

 

De typecursus van Gigakids is speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar tot en met volwassenen. Dus geen saaie brieven en facturen, maar leuke teksten. De cursus programmeren en de office vaardigheden van Gigakids zijn ook ontwikkeld om te leren vanaf 9 jaar. Voor de cursus programmeren krijg je er ook een werkboek bij van ons.

 

We werken via het internet. Dus je krijgt van ons een pasje met je inloggegevens waarmee je bij de cursus komt. Dit gaat heel simpel. Als je typt wordt bijgehouden hoe snel je typt en hoeveel fouten je maakt.  

 

Bij het type programma gebruiken we ook typespelletjes.  Die zijn aangepast aan de lesstof. Zo kan na les 1 een spel worden gespeeld met alleen de letters die tot dan toe zijn geleerd.

 

Thuis oefen je online, het liefst een kwartiertje per dag, en tijdens de les letten wij op je houding en we behandelen een nieuw onderdeel. 

Na 9 lessen krijg je een examen. Wij bekijken per groep of het examen in de 9e week kan of een week later zodat er nog iets langer geoefend kan worden.

Als je goed hebt geoefend kan je 100 aanslagen per minuut typen! Je mag maximaal 2% fouten maken. Op het diploma komt het aantal aanslagen per minuut dat is gehaald te staan. Een officieel erkend typediploma bestaat in Nederland niet.

 

Bij het programmeren krijg je een certificaat als je je online spel zelf hebt afgerond. Ook bij de cursus office vaardigheden ontvang je een certificaat.