Eenhandigen

Voor kinderen en volwassenen die een beperking hebben is het blind leren typen een must.  Ben je eenhandig en wil je leren typen door ervaren docenten dan zit je bij ons goed.

Wij hebben een apart programma voor kinderen die met een hand moeten leren typen. In principe is dit hetzelfde programma die andere kinderen ook gebruiken maar met andere instructies van de docent. Hierdoor kunnen de kinderen gewoon meedoen met de rest van de groep. Wij hebben inmiddels al meerder kinderen met 1 hand leren typen en de meesten hebben gewoon hun diploma gehaald!

Wij gebruiken geen extra hulpmiddelen zodat de kinderen leren typen op een standaard toetsenbord op een chromebook. Extra hulpmiddelen zijn namelijk op verschillende locaties, zoals school/werk niet altijd aanwezig.

 

Als je een beperking hebt doe je gewoon mee met de andere kinderen uit de groep. Je typt dezelfde teksten alleen moet je je vingers anders over de letters verdelen, en dat leer je in de lessen. Ook als je een paar vingers mist, kun je bij ons leren typen.Impressions